Len ten získa, kto vie veľa stratiť

Vianočný príbeh lásky Moniky a Mareka

Prvý krát sme sa s Marekom na katRande stretli 23. decembra 2017. Spojila nás osamelosť, ale aj túžba nájsť spriaznenú dušu. Marek je lekár a vtedy už pracoval v Nemecku. „Bol som tu nový a navyše slobodný, tak som na Vianoce nedostal dovolenku a musel som ťahať služby v nemocnici. Boli to moje prvé Vianoce mimo domova, prateľov a cítil som sa osamelý“, spomína Marek. Ja som bola obklopená rodinou, sestrou, bratom s ich deťmi, ale aj tak som sa cítila osamelá. Možno to poznáte: ste medzi ľuďmi, ale aj tak sa cítite osamelo. To bol môj prípad.

Asi preto sme sa obaja stretli na katRande. Ja som bola členkou už dlhšie, Marek sa zaregistroval tesne pred Vianocami. Jednoducho sme si chceli písať s niekým kto nám rozumie a prežíva podobné pocity. S Marekom sme si rozumeli a pár dňoch písania správ sme už poznali aj našich domácich maznáčikov.:D Marek mi opisoval ako smutne na neho pôsobili vianočné bohoslužby v Nemecku. Ja som mu opisovala Vianoce, ako ich dobre pozná. Nikdy som si nemyslela, že strávim vianočné sviatky pri počítači, čakajúc na novú správu.

S Marekom sme sa prvý krát naživo stretli vo februári. Bola som trochu nervózna, ale láska bola silnejšia ako obavy a dopadlo to veľmi dobre. Nechceli sme byť už bez seba a postupne sme si plánovali spoločnú budúcnosť. Keďže Marek bol v Nemecku spokojný a nechcel sa vrátiť na Slovensko, čakala ma ťažká dilema. Buď ostanem na Slovensku bez Mareka alebo začnem úplne nový život s ním v Nemecku. Vedeli sme, že vzťah na diaľku nám nemusí dlho vydržať a hlavne, už sme ani nechceli. Keď sa obzriem za seba, prekvapujem samú seba, aké veľko rozhodnutia som dokázala urobiť len na základe toho, že som cítila a vedela, že Marek je ten pravý.  

Svadbu sme mali tento rok v sobotu pred sviatkom Božieho milosrdenstva. Som učiteľka a tam som do júla ostala na Slovensku a potom sa presťaovala za Marekom. Teraz sa ja učím po nemecky a na našu veľkú radosť čakáme dieťatko. Prajeme vaším členom, aby vedeli prijať lásku aj keď sa im bude zdať, že môžu veľa stratiť. Lebo len ten získa, kto vie veľa stratiť.

S láskou, Monika a Marek      

Zobraziť všetky novinky

Nájsť partnera pre život


Stať sa členom