Vianočný list Ježiškovi

.

Milí priatelia,

dnes sme na adventnom venci zapálili 4. „anjelskú“ sviečku. Panna Mária so svätým Jozefom sú už blízko Betlehéma, aby sa dali zapísať pri sčítaní ľudu. O niekoľko dní sa v skromnej maštali narodí nevinné a zraniteľné dieťatko – Ježiško.

Už je to dávno, čo sme písal Ježiškovi list, kde sme vymenovali všetky darčeky, ktoré sme túžili nájsť pod vianočným stromčkom. V koľkých rokoch ste prišli na to, že Ježiško darčeky nenosí? A v koľkých rokoch ste zistil, že jedine On nám vie dať všetko, po čom túžiše?

Prichádzajú dni, keď si kľakneme nie pod kríž, ale pred jasličky s narodeným kráľom. Čo mu povieme? Čo mu prinesieme, čo mu zaspievame?

Prajeme vám, otvorené oči, planúce srdcia, ako keď sme boli malí a Vianoce boli pre nás naočakávanejšími sviatkami roka. Keď sme Ježiškovi jednoducho a s dôverou povedali to, po čom túži naše srdce.

Modlitba Matky Terezy

Drahý Ježišu,

pomôž mi šíriť Tvoju vôňu všade, kam idem. Zaplav moju dušu svojím duchom a láskou. Prenikni celú moju bytosť tak úplne, že celý môj život môže byť Tvojou žiarou. Zažiar cezo mňa a buď vo mne tak, aby každá duša, s ktorou prídem do kontaktu, pocítila Tvoju prítomnosť v mojej duši. Nech zdvihnú zrak a nevidia už mňa, ale iba Ježiša. Zostaň so mnou a potom začnem svietiť tak, ako ty svietiš, aby som svietil ako svetlo pre ostatných.

Amen

Ilustrácia z knihy: V siedmom nebi. Deti píšu Bohu

 

Zobraziť všetky novinky

Nájsť partnera pre život


Stať sa členom