Letná dovolenka pre slobodných

vo Vysokých Tatrách

Minulý týždeň sa uskutočnila letná dovolenka pre slobodných vo Vysokých Tatrách. Bývali sme penzióne Caritas v Dolnom Smokovci, ktorý sa nachádza na pokojnom mieste, len pár minút od zastávky tatranskej električky.

V stredu, deň príchodu na dovolenku sme mali po chutnej večeri zoznamovací večer. Na štvrtok sme mali naplánované túry na Chatu pod Rysmi a Téryho chatu. Kvôli hroziacim búrkam sme však išli na chatu Plesnivec. Počas rannej omši mal otec Jozefa Barilla homíliu o tom, akou nesmierne veľkou láskou nás zahŕňa Boh a my sme si to v počas dovolenky vnímali veľmi intenzívne. Počas túry na Plesnivec sme nad našimi hlavami takmer hodinu počuli hrmenie, ale dážď, búrka a krupobitie začali až po našom príchode na chatu. Pri dobrej polievke, pive či káve sme v bezpečí sledovali túto, viac ako hodinu trvajúcu letnú búrku. Večer sme mali kvíz a spoločenské hry.

V piatok sme autobusom cestovali do Lagievnikov a Krakova. Začali sme v Sanktuáriu Božieho milosrdenstva v Lagievnikoch, kde sme sa zúčastnili sv. omše, poklonili a modlili sa v kláštornej kaplnke pri hrobe sv. Faustíny, pozreli si Centrum Jána Pavla II.

Poobede sme sa presunuli do Krakova, kde sme si pozreli Wavel a centrum mesta. Niektorí účastníci ostali v Tatrách a išli na túru na Sliezsky dom a do termálnej vody.

V sobotu nám už počasie prialo a tak sme sa rozdelili do dvoch skupín: jedna išla na Chatu pod Rysmi a druhá na Téryho chatu. Nádherné počasie, prijateľná teplota, krásne výhľady a scenérie, jedinečná polievka na vysokohorských chatách a krásne rozhovory. To boli spoločné charakteristiky tohto dňa. Unavené nôžky už tancovať nevládali, a tak sme to kompenzovali pri spoločenských hrách a rozhovoroch.

V nedeľu sme sa spoločne stretli na svätej omši, ktorú celebroval otec Jozef. Po nej sme sa presunuli na Štrbské Pleso, kde sme sa prechádzali a našu dovolenku ukončili spoločným obedom.

Ak máte chuť zažiť dovolenku s katRande v spoločnosti slobodných do 35 rokov, pridajte sa k nám na dovolenku na Spiši, ktorá bude 31. júla - 4. augusta 2024 v pútnickom dome Božieho milosrdenstva v Smižanoch. Registračný formulár: https://forms.gle/MdRKVTKJiE4g2L6W8

 P.S. Fotky nájdete na našej FB stránke: https://www.facebook.com/katrande/

Zobraziť všetky novinky

Nájsť partnera pre život


Stať sa členom