Láska zo mňa robí lepšieho človeka

- príbeh na katRande

Milý tím katRande, 

píšem vám svoj príbeh, ktorý vznikol aj vďaka vám.

Roky som si myslela, že sa Pán postará o môjho budúceho manžela. Nejakým spôsobom mi ho pošle do cesty a dá mi znamenie, že je to  ten pravý. Čakala a hľadala som ho počas vysokej školy, v našom spoločenstve, na rôznych kresťanských podujatiach, ale stále neprichádzal. Mala som pár krátkych vzťahov, ale rýchlo som zistila, že k sebe nepasujeme. Moje kamarátky boli už vydaté, niektoré mali deti a ja som stále na čele nosila nápis “single”. Veľmi ma to trápilo a hnevala som sa na Boha, že mi dal do srdca túžbu po manželovi a rodine, ale ten pravý bol v nedohľadne. Potom som na TV Lux videla reláciu o katRande a považovala som to za odkaz od Boha, ktorým smerom mám ísť. Predtým som vyskúšala iné kresťanské aj svetské zoznamky, ale nebolo to ono.

Zaregistrovala som sa na katRande, občas mi niekto napísal, aj som sa s niekoľkými mužmi stretla, ale nikde to neviedlo. Už som znova strácala nádej, ale môj vnútorný hlas mi našepkával, aby som tomu dala ešte šancu a zaplatila si nanovo členstvo.  Po štyroch týždňoch mi napísal Patrik a to bol začiatok nášho vzťahu. Chvíľu sme si písali, ale túžba vidieť sa naživo bola veľmi silná, tak sme mali prvé rande už po 2 týždňoch. Bývame od seba takmer 340 km, pochádzame z rôznych prostredí, ale láska a súlad, ktoré spolu prežívame nás presvedčili o tom, že patríme k seba. Nebolo to ľahké, keď sme sa chceli vidieť, museli sme vymýšľať kde, kedy a ako sa stretneme. Našťastie nás naše rodiny veľmi rýchlo prijali a tak sme víkendy boli často spolu a spoznávali sa. Cítila som, ako láska zo mňa robí lepšieho človeka, nielen vo vzťahu s Patrikom, ale aj k ostatným ľuďom a v práci. Ak Pán Boh dá, na jeseň si povieme „áno“. Teraz s odstupom času vidím, Boh ma pomaly pripravoval na tento vzťah. Dozrievala som aj neúspešným vzťahmi a sklamania, slzami. Zisťovala som koho skutočne hľadám a ako sa musím zmeniť, aby som udržala náš vzťah. 

Ďakujeme za vašu službu pre slobodných a prosíme o modlitby. Slobodným na katRande prajeme trpezlivosť a dôveru v Boha. Boh má s nami plány, ale niekedy sa Jeho plány líšia od tých našich. On nás pozná viac ako my samých seba.

Juliana a Patrik

Ilustračné foto: pexels

Zobraziť všetky novinky

Nájsť partnera pre život


Stať sa členom